Kimlik Kartına Elektronik Sertifika Almak

By | 26 Ekim 2016

Yeni Kimlik Kartlarına Elektronik İmza Yükleme

Ülkemizde dağıtımına başlanan olan yeni kimlik kartı cipli olup elektronik imza özelliği bulunmaktadır. Bu yeni kimlik kartlarına e-imza yüklemek isteyen kişilerin yapması gereken işlemler bulunmaktadır. Öncelikle bu yeni kimlik kartını bilgisayarın okuması için e-imza kart okuyucu cihazına ihtiyaç bulunmaktadır. Kişi bu ürünü aldıktan sonra bilgisayara tanıtımı yapması gerekmektedir. Bundan sonraki süreçler ise aşağıdaki gibi olmaktadır;

  1. Öncelikle firmamızı arayarak yeni kimlik kartını e-imza özelliğini aktif etmek için bizden 1,2 ve 3 yıllık seçeneği olan nitelikli elektronik sertifika alımı yapmalıdır.
  2. Nitelikli elektronik sertifika alımı yapıldıktan sonra firmamız yetkililer uzak kimlik doğrulama sistemi ile kişinin kimlik kartına satın aldığı nitelikli elektronik sertifikayı yükleyecektir.
  3. Bu işlemler tamamlandıktan sonra kişinin kimlik kartına e-imza yüklemesi başarılı bir şekilde tamamlanıp olup artık kişi artık e-imza kullanımı yapabilecektir.
Yeni kimlik kartı ve e-imza almak artık çok kolay

Yeni kimlik kartı ve e-imza almak artık çok kolay

Yeni kimlik kartlarıyla e-imza almak daha kolay

Önümüzde birkaç yıl içinde tüm Türkiye’ye dağıtımı tamamlanacak olan kimlik kartı sayesinde kişiler daha uygun fiyata e-imza kullanabilecektir. Sonuç olarak vatandaşlar  hem hızlı ve hem de daha uygun fiyata e-imza sahibi olacaktır.

Kaynak: www.eimza.gen.tr

Bu uygulamaya pek yakında aktif olacaktır.